Spring naar de inhoud

Mazda CX-5 MY 2020

De oorspronkelijke CX-5, die in 2012 werd gelanceerd, was de eerste Mazda die zowel over het Kodo – Soul of Motion-design als over Skyactiv-technologie beschikte. Hij vestigde nieuwe dynamische normen en veranderde de perceptie over hoe meeslepend een compacte SUV kon zijn.

Voor de tweede CX-5-generatie, die uit 2017 stamt, creëerden de Mazda-ingenieurs een SUV die de design- en ontwikkelingsfilosofie ‘Jinba Ittai’ (auto en bestuurder als een geheel) naar een hoger niveau tilde. Met de lancering van de GVC-technologie (G-Vectoring Control), de eerste van Mazda’s Skyactiv-ondersteltechnologieën, werd hij comfortabeler, verfijnder en alerter.

De opgewaardeerde Mazda CX-5 modeljaar 2019 bouwde voort op de vele en uiteenlopende troeven van de tweede generatie en spitste zijn verbeteringen toe op twee aspecten: interieurkwaliteit en weggedrag. Hij reed snediger en beter dan ooit tevoren en legde merkbaar meer raffinement aan de dag. Zo betonneerde de CX-5 zijn reputatie als een van de aangenaamste ‘driver’s cars’ in dit segment en groeide hij uit tot een kernmodel, goed voor ongeveer 30 procent van Mazda’s jaarlijkse verkoop. Tot op heden werden er al ongeveer 2.870.000 exemplaren verkocht in 130 landen over de hele wereld en blijft de CX-5 de meest verkochte Mazda in Europa.

De Mazda CX-5 MJ 2020 bouwt voort op dat succesverhaal met verbeteringen en upgrades voor het koetswerk- en interieurdesign, de krachtbronnen, het rijgedrag op de weg en het terrein, de NVH-prestaties en de i-Activsense-veiligheidstechnologieën. Zo versterkt hij zijn status als een stijlvolle, bruisende en intelligente wagen die SUV-klanten een tastbaar rijplezier verzekert.

 

Bron : Mazda.be