Spring naar de inhoud

Een Kodo-evolutie – De volledig nieuwe Mazda CX-60 PHEV

  • Nieuwste ontwikkelingen in Mazda’s unieke Kodo-designfilosofie
  • Geïnspireerd door de Japanse concepten ‘Less is More’ en ‘Ma’, de rustige en waardige schoonheid van lege ruimten
De subtiele maar zelfverzekerde stijl van Mazda’s nieuwe vlaggenschip, de volledig nieuwe CX-60 PHEV, belichaamt de jongste ontwikkeling van de unieke Kodo-designfilosofie.

De CX-60 dankt zijn krachtige persoonlijkheid aan zijn mooie en natuurlijke proporties, die geen twijfel laten bestaan over zijn architectuur met voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving.

Het koetswerkdesign steunt op het Japanse esthetische principe van ‘less is more’ en het concept ‘Ma’, de rustige en waardige schoonheid van lege ruimten. Dat resulteerde in een subtiele auto die toch een zelfverzekerde uitstraling heeft.

In profiel gezien loopt een lichtstroom van de achterzijde van het dak naar de achterste spatborden om vervolgens als een krachtige lijn van een Japanse kalligrafieborstel omlaag te gaan en de auto stevig op de grond te positioneren.

In combinatie met de vooraan vertrekkende schouderlijn creëert dat een subtiele beweging op de flanken van de auto, die de omgeving op een unieke maar eenvoudige manier weerspiegelt om de auto tot leven te brengen.

Om de visuele impact te verhogen heeft Mazda een nieuwe witte koetswerkkleur ontworpen, een verfijnde, reflecterende lak die speciaal werd samengesteld om de schoonheid van de CX-60 te accentueren met contrasten tussen licht en schaduw.

Meer informatie: https://mzd.tools/ComingSoon-Mazda-CX-60

 

bron : mazda-press