Spring naar de inhoud

MAZDA MX-30 2022

  • Verbeterde MX-30 2022 vanaf juli van dit jaar verkrijgbaar in Europa
  • Laadproces, geluid en kleurschema’s voor in- en exterieur opgewaardeerd

Vanaf juli van dit jaar lanceert Mazda in Europa een verbeterde versie van zijn eerste zuiver elektrische seriemodel, de Mazda MX-30.

De MX-30 MJ 2022 onderscheidt zich door verbeterde laadprestaties en een functionelere stroomtoevoer, een betere klank voor de elektrische aandrijflijn en nieuwe optionele kleurschema’s voor interieur en exterieur.

De technische aanpassingen maken de Mazda MX-30 MJ 2022 nog gebruiksvriendelijker. Zo ondersteunt het elektrische model voortaan driefasige wisselstroomladers met een vermogen van 11 kW. De snellaadfunctie met gelijkstroom werd eveneens verbeterd door het maximale laadvermogen van de auto te verhogen van 40 kW naar 50 kW. Daardoor nam de snellaadtijd op wisselstroom met 10 minuten af tot nauwelijks 26 minuten.

De EV-sound van de MX-30 helpt bestuurders onbewust in te schatten hoeveel koppel de krachtbron genereert. Voor 2022 werd de geluidsfrequentie nog geoptimaliseerd om dichter aan te sluiten bij andere geluiden die men hoort terwijl de auto rijdt, zoals rol- en windgeluiden. Zo herkennen bestuurders de hoeveelheid koppel op een natuurlijke manier zonder dat ze de indruk hebben dat het geluid abnormaal is.

Als aanvulling op de bestaande interieurkleurschema’s Modern confidence (wit) en Industrial vintage (bruin) introduceert de MX-30 MJ 2022 ook de volledig zwarte uitvoering Urban expression, die het design een stijlvolle scherpte geeft. Dit nieuwe, volledig zwarte interieur in denimstof is getooid met grijze en witte accenten en een donkerbruine kurkbekleding voor de console en de deurgrepen.

Daarnaast breidde Mazda het aantal meerkleurige kleurschema’s uit tot vier door Jet Black en de nieuwe tint Zircon Sand toe te voegen aan het gamma.

Zircon Sand, dat wordt gecombineerd met het volledig zwarte interieur Urban expression, is een natuurlijke beigetint geïnspireerd door zirkoonzand en weerspiegelt zo Mazda’s erfgoed in de productie van gietvormen.  Het tweede nieuwe meerkleurenschema verenigt een koetswerk en dak in Jet Black met zilverkleurige stijlframes en eveneens een volledig zwart interieur. Het bestaande meerkleurenschema Soul Red Crystal wordt nu eveneens leverbaar met een volledig zwarte afwerking voor de bovenzijde van het koetswerk om meer sportiviteit uit te stralen.

1 De effectieve laadtijden zijn afhankelijk van diverse omstandigheden

 

bron : mazda-press