Spring naar de inhoud

16de en 18de voor Romy De Groote

Eerste raceweekend MX-5 Cup Zandvoort

– Romy De Groote reed dit weekend op Circuit Zandvoort haar eerste MX-5 Cup races
– Ze behaalde een 16de en 18de plaats in de eerste twee races
– Romy komt uit de kartingwereld en werd net 17

Het was een spannend weekend voor de net 17-jarige Romy De Groote. Na jarenlang de kartingwatertjes te hebben doorzwommen, nam ze voor het eerst deel in de Nederlandse Mazda MX-5 Cup tijdens het openingsweekend op Circuit Zandvoort.

Veel nieuwe informatie om te verwerken: een nieuwe auto en schakelen met gebruik te maken van een koppelingspedaal, en een circuit waar ze nog nooit gereden had. Wat tijdens de kwalificaties leidde tot een sortietje in de bandenmuur, zonder veel schade.

Tijdens race 1 op zondagmorgen maakte ze nog wat foutjes maar slaagde er toch in om een 16de plaats (op 21) te behalen in haar allereerste race. In een kampioenschap waar het niveau echt wel hoog ligt en het om bijzonder close racen gaat. Race 1 werd overigens gewonnen door Sam Jongejan.

In race 2 bleef het droog en draaide Romy ook al snellere tijden, maar bleef uiteindelijk steken op een 18de plaats. De fotofinish moest uitwijzen dat de overwinning deze keer ging naar Jordy van der Eijck met 0,018 sec voorsprong op Sam Jongejan, net voor Marcel Dekker.

Nog wat meer wennen aan het schakelen en de auto en dan is Romy klaar voor de volgende afspraak in het mythische Spa-Francorchamps in het weekend van 2 tot 4 juni ! De spits is er af.

 

Bron :  mazda-press.com