Spring naar de inhoud

Curated by Marie Wynants

Onlangs organiseerde Mazda Belux een evenement “Curated by Marie Wynants” in het Museum Dhondt-Dhaenens in Sint-Martens_Latem. Fotografe en art director Marie Wynants en Mazda Design Director Jo Stenuit illustreerden op dit evenement voor een select gezelschap van creatieve influencers hun “craftsmanship” of artisanaal vakmanschap.

Een dertigtal gasten (designers, artiesten, fotografen…) werden in de late namiddag uitgenodigd in het Museum, waar de Europese Design Director van Mazda, Jo Stenuit, aan de hand van enkele kleimodellen uiteenzette hoe bij Mazda een auto wordt gedesigned. Vervolgens konden de gasten het Mazda-gevoel ervaren via een korte testrit met het meest recente Mazda-gamma in en rond Sint-Martens-Latem. Na de testrit nam Jo ze mee naar de Wunderkammer, een gigantisch kunstwerk op de site van het Museum, waar hij hen wat meer vertelde over de in het interieur van de auto gebruikte materialen en technieken, en zo illustreerde wat Mazda bedoelt met “Crafted in Japan”.

In de week voor het event had fotografe Marie Wynants een fotoshoot gedaan met de
Mazda CX-60. Vier geselecteerde beelden werden uitvergroot en tijdelijk opgesteld in het Museum zelf, waar de gasten te midden van de tentoongestelde kunst tenslotte ook konden genieten van het vakmanschap van topchef Syrco Bakker (de voormalige tweesterrenchef van
restaurant Pure C). Het werd een inspirerende avond met een mooie interactie tussen de boeiende en creatieve gasten, die meteen ook een duidelijk beeld kregen waar Mazda voor staat en wat “Crafted in Japan” precies betekent. De foto’s van Marie Wynants kan je hieronder downloaden.
Marie Wynants

 

Bron :  mazda-press.com