Spring naar de inhoud

Mazda focust op MX-5

Mazda Motor Corporation heeft aangekondigd welke modellen het merk zal tentoonstellen op het Japanse Mobiliteitssalon 2023*1, dat vanaf 28 oktober plaatsvindt in Tokyo Big Sight in Ariake, Koto Ward, Tokio.

De Mazda-stand richt de schijnwerpers op de Mazda MX-5, de iconische roadster van het merk, en staat geheel in het teken van ‘de toekomst, gecreëerd door de liefde voor auto’s’. Dat thema legt de nadruk op Mazda’s voortdurende engagement om producten te ontwerpen die beantwoorden aan de liefde voor auto’s en rijden van onze klanten.

Er zullen verscheidene MX-5-modellen te zien zijn op de stand: de nieuwste MX-5 modeljaar 2024, een upgrade van de vierde generatie, gaat er in première en een nieuwe concept-car, ontworpen om het thema van de stand te benadrukken, beleeft er zijn wereldwijd debuut. Ook de eerste MX-5-generatie zal er te zien zijn, als een eerbetoon aan Mazda’s engagement op het vlak van rijplezier. Daarnaast bevat de stand een MX-5 op schaal 2/3 om kinderen een gesimuleerde rijervaring te bieden, evenals een MX-5 SeDV*2, die volledig kan worden bestuurd met de handen van de bestuurder.

Mazda neemt bovendien deel aan de beursprogramma’s georganiseerd door de Japanse vereniging van autoconstructeurs. De Mazda2 Bio Concept, aangedreven door biodiesel van de nieuwste generatie, zal worden getoond in de autosportzone. De Mazda2 Bio Concept versterkt Mazda’s veelzijdige benadering voor een duurzame toekomst: dit ‘laboratorium op wielen’ verkent duurzame energiebronnen als alternatief voor fossiele brandstoffen en draagt zo bij tot Mazda’s streven om tegen 2050 koolstofneutraal te worden.

Mazda neemt ook deel aan ‘Out of KidZania’, een populaire educatieve entertainmentruimte waar kinderen de jobwereld voor volwassenen verkennen. Ze krijgen er een rol in de autoproductie, met de ervaringen ‘zandgieten’ en ‘metaalstempelen’ in een gesimuleerde Mazda-fabriek.

De persconferentie van Mazda vindt plaats op woensdag 25 oktober 2023 van 9.15 tot 9.30 uur (JST) op de Mazda-stand.

Website van het Japanse Mobiliteitssalon 2023: https://www.mazda.co.jp/experience/event/japanmobilityshow2023/

*1 Het Japanse Mobiliteitssalon 2023 wordt georganiseerd door de Japanse vereniging van autoconstructeurs. De persdagen vinden plaats op woensdag 25 oktober (8-18 uur) en donderdag 26 oktober (8-13 uur). De beurs opent haar deuren voor het grote publiek van zaterdag 28 oktober tot zondag 5 november.
*2 SeDV: ‘Self-empowerment Driving Vehicle’.

 

Bron :  mazda-press.com